Aromatyzer do grilla – jaką pełni funkcję?

KÖLER to marka, która słynie z profesjonalnego sprzętu. Jak na profesjonalistów przystało, mają oni w swojej ofercie również osobne aromatyzery do grilli gazowych. Aromatyzer do grilla gazowego znajduje się zaraz nad palnikami, pod rusztem. Aromatyzer utrzymuje taką samą temperaturę na całej powierzchni rusztu, niezależnie od tego, gdzie znajduje się palnik. Płyta aromatyzera zapobiega również kapaniu tłuszczu, przypraw i olejów na sam dół, dzięki czemu nie mają one kontaktu z palnikami. W zależności od grilla aromatyzer może myć stalową płytką lub nawet przypominać garnek, który umieszcza się pod grillem wraz z przyprawami.

Co to jest aromatyzer do grilla?

Aromatyzery do grilla wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która odporna jest na wysokie temperatury. Nie załamuje się ani nie wgniata pod wpływem temperatury, ani ciężaru. Na aromatyzerze można również położyć warzywa lub przyprawy, które nadadzą potrawom jeszcze bardziej wyrazistego smaku. Jeśli czegoś nie możemy położyć bezpośrednio na mięsie, to aromatyzer sprawdzi się w tym przypadku świetnie.

Jak używa się aromatyzera do grilla?

Kapiące na dół oleje i tłuszcze pod wpływem temperatury parują, co daje świetny klimat wewnętrzny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Również powoduje to, że mięso przesiąka na całej powierzchni przyprawami, a upieczone ma jeszcze bardziej wyrazisty smak i zapach. Aromatyzer do grilla to urządzenie, które nie kosztuje krocie, a znacząco może poprawić jakość naszych zgrillowanych potraw.

Czy aromatyzer poprawia jakość i smak potraw?

Aromatyzer do grilla ma również ogromny wpływ na czas eksploatacji. Ochrona palników przed skapującym tłuszczem powoduje, że nie będą one tak często wymagały wymiany. Wymiana aromatyzera wiąże się z dużo mniejszymi kosztami niż zakup nowego grilla czy wymiana palników. Kupując aromatyzer, mamy pewność, że nasz grill posłuży nam na lata, a nasze potrawy będą wyśmienite.

Aromatyzer do grilla KÖLER

Aromatyzer wykonany jest z najwyższej jakości stali i odpowiednio zabezpiecza palniki od przeciekających tłuszczy, nie doprowadzając do zapalenia się jedzenia lub zbyt szybkiego zwiększenia się ognia w obrębie grilla. Wpływa również znakomicie na smak i aromat grillowanych potraw. Warto zaznaczyć, że aromatyzery służą do użytku w grillach gazowych.

 

źródło zdjęć: freepik.com

twardość drewna kominkowego
Twardość drewna kominkowego
Twardość to bardzo istotna cecha charakteryzująca drewno i jedna z najważniejszych wartości dotyczących drewna opałowego. Badana...